Arkivbild SVT

Inbrottsvåg i fritidshus och villor

Uppdaterad
Publicerad

Många fritidshus och villor utmed Grännavägen mellan Ödeshög och trafikplats Vida Vättern drabbades i går eftermiddag av inbrott.

Det första larmet om ett pågående inbrott fick polisen strax efter 17 på tisdagseftermiddagen.

Polisen ryckte ut med flera patruller och kunde på plats konstatera att det varit inbrott i ett fritidshus.

– Tjuvar hade gått in genom att bryta upp en dörr och vi sökte i närområdet men hittade ingen misstänkt, säger Polisens presstalesperson i Östergötland, Thomas Agnevik. Det är ännu oklart vad som har stulits.

Några hundra meter därifrån låg ett mindre fritidshus som också drabbats av inbrott. Och även där hade tjuvarna brutit upp en dörr. Vad som eventuellt stulits är oklart.

– Medan polisen var på plats och sökte  fick de ytterligare ett villalarm från ett bostadshus några hundra meter söderut, säger Thomas Agnevik. Flera patruller åkte dit, men även där hann tjuvarna försvinna från platsen.

– Tjuvarna hade tagit sig in genom att plocka ur en glasruta och stulit bland annat elektronik, säger Thomas Agnevik.

Under gårdagen var det ytterligare minst ett inbrott till utmed samma väg.

– Vi behöver allmänhetens hjälp med tips eller iakttagelser om personer eller fordon som rört sig i närheten av Grännavägen mellan Ödeshög och trafikplats Vida Vättern under tisdagseftermiddagen, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.