Foto: Tove Hanell, SVT

Inställda Gotlandsfärjor

Uppdaterad
Publicerad

Blåsigt väder ställer till det för Gotlandsresenärer. Två båtturer mellan Visby och Nynäshamn har ställts in på grund av vindarna, en från Visby klockan 7 i morse och vändande tur vid 11-tiden.

Det är de mindre snabbåtarna som berörs, eftersom de är mer väderkänsliga än de större färjorna.

Enligt Destination Gotland har drygt 700 passagerare på väg till och från Nynäshamn fått bokas om till senare turer då de mindre färjorna fått ligga vid kaj.

Turen från Visby till Oskarshamn 13.15 har senarelagts till 13.45 på grund av det hårda vädret. 175 passagerare berörs av den förseningen. Samtidigt har turen från Oskarshamn till Visby senarelagts från klockan 16:45 till 17:00.

Kulingvarning utfärdad

SMHI har utfärdat kulingvarning för Skagerack, Vänern samt norra, mellersta och sydöstra Östersjön.

– Men vinden avtar en bit in på eftermiddagen, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Blåsiga farvatten

Det ruskigare vädret väntas dock fortsätta. Stora delar av landet kan vänta sig dagar med flera skurar, antagligen ända fram till fredag.

– Det kan tidvis bli blåsigt på farvattnen också så det får man hålla utkik efter, säger Sofia Söderberg.

Inställda turer

Destination Gotland meddelar att man ställer in två av turerna i dag. Det är turen Visby – Nynäshamn klockan 07:05 med ankomst 10:20. Och turen Nynäshamn Visby 10:55 till 14:10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.