Foto: Arkivbild/SVT

Kolmården stänger efter högt besökstryck

Uppdaterad
Publicerad

När helgens högsommarvärme bytts ut mot lite svalare temperaturer har besökstrycket blivit desto högre på Kolmårdens djurpark. Och nu stänger de dörrarna för fler besökare idag.

Under dagen har en milslång kö ringlat sig från djurparken, längs med väg 904 och ända ut på E4. Och för den som fortfarande väntar på att komma fram till djurparken är det bara att vända om igen. För Kolmårdens djurpark släpper inte in fler besökare idag. Alla parkeringsplatser utanför och i närheten av parken har varit proppfulla.

– Vi har gjort det valet. Den fysiska platsen för djurparken är väldigt stor men vi ser inte att vi kan få till ett tillräckligt gästbemötande, säger vd Mats Olsson till Norrköpings tidningar.

Första gången

Drygt 13.000 personer har besökt parken idag och enligt Mats Olsson är det första gången man har behövt fatta ett sådant här beslut. Att det blev ett så pass högt tryck idag tror Mats Olsson till stor del beror på vädret. Förra veckans varma väder följt av en prognos om regnväder gör att folk passar på.

Kan bli bättre

Till Svt Nyheter Öst säger Mats Olsson att man på Kolmårdens djurpark kan dra lärdomar av dagens händelser.

– Vår relation till besökarna har hittills sett ut som så att man kommer in på Kolmården. Men vi måste utveckla vårt arbete så att vi även kan säkerställa gästnöjdhet samtidigt som vi har mycket folk.

Vad har du för tips till morgondagens besökare så att de slipper råka ut för samma sak?

– Det främsta är att se till att vara ute i god tid, säger Mats Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.