Ungdomar körde med falskt blåljus

Uppdaterad
Publicerad

En bilist blinkade med blåljus, likt en polisbil, på vägarna i Ljungsbro i går kväll.

Polisen kontaktades av en bilist som blivit ikappkörd av en bil som blinkat med blåljus. Bilisten fattade dock misstankar då det i den blåljusblinkande bilen befann sig flera ungdomar.

Ungdomar i bilen

En polispatrull stoppade och kontrollerade det aktuella fordonet i höjd med Blåsvädret, Ljungsbro. Bilen kördes av en 18-årig man och i bilen fanns även tre passagerare i övre tonåren. Ingen av dem var polis.

I Sverige är det ett brott att utan skäl utge sig för att vara en myndighetsperson. Därför upprättades en polisanmälan gällande föregivande av allmän ställning med föraren som misstänkt.

Riskerar fängelse

Blåljuset togs i beslag av polis för att förhindra fortsatt brottslighet. Straffet för föregivande av allmän ställning kan bli dagsböter eller fängelse i högst sex månader. Om brottet bedöms som grovt är straffet fängelse i högst två år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.