Kritik mot mansdominansen

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Westergren, marknadschef för festivalarrangören FKP Scorpio, svarar på kritiken om att bara manliga artister är affischnamn för årets festival.

Hur nöjd är du med årets startfält?

– Det är stora artister som många tycker om. Vi har både de nya artisterna som Zara Larsson, Tove Styrke och många andra och så har vi giganterna Robbie Williams, Calvin Harris och Muse.

Hur nöjd är du med blandningen mellan kvinnliga och manliga artister?

– Där är vi inte i mål än. Nästa år vill jag gärna ha en headliner (huvudakt, reds. anmärkn.) som är kvinna.

Varför har ni inte det i år?

– Vi har försökt och kommit en bit på väg, men vi fick inte till det. Det handlar om vilket bokningsbolag de har, vilken agentur de har och om de är tillgängliga under den här perioden. Där nådde vi inte ända fram tyvärr.

Vilka kvinnliga storstjärnor hade ni på gång?

– Det vill jag inte kommentera.

Vad är det som avgör vilken artist som hamnar på affischen?

– Det är en otroligt komplicerad process. Det är ett visst sätt att arbeta på och det finns många olika aspekter att ta hänsyn till. När de gäller affischen så sätter vi de som är headliners överst och i år blev det tyvärr bara män.

Är ni en grabbig festival?

– Nej, det är absolut inte en grabbig festival. Det är en väldigt blandad festival med väldigt många kvinnliga besökare och många kvinnor som jobbar hos oss som festivalarrangör. Jag skulle absolut inte säga att vi är grabbiga. 

Hur kommer ni att jobba för att det ska bli bättre nästa år?

– Fortsätta som vi har gjort det här året. Förra året hade vi skitdåliga siffror när man tittar på hur många kvinnliga artister vi hade. I år ser det betydligt bättre ut. Så vi fortsätter att jobba hårt för att det ska bli mer jämställt, säger Niklas Westergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.