Beslagtagen narkotika. Foto: Polisen

Långa fängelsestraff i knarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom domarna mot de tolv personer som stod åtalade i en av de största narkotikarättegångarna på Gotland. Bland annat dömdes en kvinna och en man till långa fängelsestraff för att ha sålt flera kilo amfetamin.

De två huvudåtalade, en kvinna i 40-årsåldern och en man i 60-årsåldern, döms till långa fängelsestraff som åklagaren yrkat på.

Kvinnan döms till fängelse i fyra år för grovt narkotikabrott. Mannen döms till fängelse i 4,5 år.

Flera kilo amfetamin

Mannen och kvinnan ska ha bland annat ha sålt tre kilo amfetamin. Åklagaren bedömer brotten som grova eftersom det handlar om en stor mängd narkotika och att de åtalade har haft vinning av sin brottslighet.

Fler inblandade

Sammanlagt har tolv personer stått åtalade i målet misstänkta för innehav, försök till överlåtelse och bruk av amfetamin. De dömdes i dag till kortare fängelsestraff på tre till fyra månader, ringa narkotikabrott och medhjälp till narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.