Rögles Jakob Lilja får inte spela mer i den allsvenska slutspelsserien. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

LHC-spelare riskerar fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings forward Jakob Lilja är misstänkt för grov misshandel och ska förhöras av polis, efter den crosschecking han gjorde när han spelade i Rögle ifjol.

Uppgifterna kommer från Kvällsposten och bråket som ledde till tio matchers avstängning var i kvalet till SHL den 5 mars i fjol när Lilja spelade för Rögle.

Det var i slutet av första perioden av matchen som Jakob Lilja crosscheckade Malmöbacken Jens Olsson i nacken. Olsson fick föras till sjukhus men klarade sig utan allvarliga skador och kunde spela match igen några dagar senare.

– Vi vet ju alla hur det gick till. Det finns ju på video. Men vi vet inte hur han tänkte och upplevde situationen och det är därför han kallats till förhör, säger kammaråklagare Mårten Alvinsson till Kvällsposten.

Igår tog fallet ytterligare ett steg när Malmö tingsrätt fick en begäran om att utse offentlig försvarare åt Jakob Lilja. Förhöret ska hållas i nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.