Arkivbild Foto: SVT

Limmet problemet hos socialkontoret

Publicerad

Personal på socialkontoret vid Vikboplan i Norrköping har upplevt besvär med torra slemhinnor, huvudvärk och klåda. Nu visar det sig att det är limmet under golvet som är orsaken.

En undersökning av problemen blev klar idag. Socialkontoret väljer nu att renovera golvet i byggnaden och flytta arbetsgrupper i etapper till andra byggnader, enligt ett pressmeddelande från Norrköpings kommun.

Redan tidigare har de medarbetare som upplevt besvär fått flytta till andra byggnader. När socialkontoret fick kännedom om problemen startades en undersökning. Mätningarna visade enligt en miljökonsult att det hela kan bero på en kemisk nedbrytning av limmet i mattan. Detta ledde till fler provtagningar.

Tvingas lägga om alla golv

Resultatet av proverna leder nu till att man tvingas lägga om samtliga golv. Nu letar socialkontoret efter näraliggande lokaler åt personalen under renoveringstiden.

– Vi arbetar för att hitta en bra lösning så att socialkontorets arbete ska kunna fortsätta under den tid då problemen med innemiljön åtgärdas, säger Oscar Ek, lokalförsörjningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.