Linköping: Häktad för mordförsök

Publicerad

49-åringen som misstänks för mordförsök i stadsdelen Skäggetorp medger nu att han skjutit, men att det var i nödvärn.

Han häktades idag efter att ha suttit anhållen sedan i fredags.

Ett av skotten var avsett för 34-åringen, menar den misstänkta och att det var för att skydda sig själv.

– I nuläget finns det inga uppgifter om några andra skott än de som 49-åringen avlossat, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Den 34-åring som i fredags fick en ytlig skottskada i skottlossning utanför Skäggetorps centrum, är också misstänkt för försök till mord, fast på 49-åringen. Men misstankarna mot honom är svagare. Han släpptes redan i söndags kväll.

– 34-åringen tillhör kriminella gäng, säger Helene Gestrin.

Häktningsförhandlingen pågick en dryg timme bakom stängda dörrar. Tingsrätten kom fram till att 49-åringen på sannolika skäl är fortsatt misstänkt för mordförsök och att det finns risk för att han försvårar utredningen eller fortsätter med brott om han får vara fri.

Därför beslutade rätten om häktning.

– Det återstår ytterligare förhör med vittnen och andra personer som kan veta något om händelseförloppet, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

– Vi väntar också på rapporten från rättsteknikerna.

Nu har åklagaren fram till den 12 maj på sig att väcka åtal mot 49-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.