Manifestationen sker i Norrköping den 16 september. Foto: TT

Norrköpingsbor bakom manifestation

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler engagerar sig i flyktingfrågan. En grupp privatpersoner i Norrköping ordnar nu en manifestation under namnet ”Refugees Welcome”.

På en facebooksida uppmanar de nu Norrköping att stå upp för medmänskligheten. De skriver: Människor som flyr krig och förföljelse möts i Europa av hårdare gränsbevakning, taggtråd och död. Samtidigt är vi många som vill något annat. Vi säger: ”Refugees welcome!”.

Manifestationen är religiöst och politiskt obunden och de totalt sju privatpersonerna som dragit igång det hela i Norrköping har inspirerats av liknande manifestationer i Stockholm, Göteborg och Malmö.

#flykt

Med sin manifestation hoppas de kunna ge inspiration om hur var och en kan hjälpa flyktingar som kommit till Sverige och dem som fortfarande är på flykt. Läs mer här.

Manifestationen hålls preliminärt den 16 september i Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet