Motala vill ”kärleksbomba” Vätternrundan

Uppdaterad
Publicerad

I år fyller Vätternrundan 50 år nu vill Motala se till att jubilaren kärleksbombas i sociala medier som tack för allt som cykelloppet har betytt för staden.

Tusentals cyklister kommer varje år till Motala för att delta i något av Vätternrundans lopp. I år väntar man totalt 70.000 personer till staden i samband med Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan.

– Vi är många som har Vätternrundan att tacka för så mycket. Nu vill vi skapa en kedja av tack-hälsningar som en 50-årspresent från Motala, säger Margareta Hagman på Tillväxt Motala AB som startat kampanjen i sociala medier under hashtaggen #tackavätternrundan.

Man vill att så många som möjligt använder hashtaggen på Instagram, Twitter och Facebook och där skriver sitt eget tack till Vätternrundan. Tack-hälsningarna ska sedan sammanställas som en fin present till Vätternrundan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.