Foto: SVT/SR

Musikhjälpen till Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av Musikhjälpen kommer att hållas i Linköping.

– I förra året testade vi att sända från en något mindre stad, Uppsala och nu var vi sugna på att testa Linköping, sa Pär Nordahl projektledare på SVT till SVT Nyheter Öst när han i veckan besökte Linköping.

Den berömda glasburen kommer att placeras på Stora torget i december. Vilka programledare det blir är inte klart eller vad pengarna som samlas in ska gå till.

Musikhjälpen i Linköping

Sänder dygnet runt

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i 6 dagar.

Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet.

34 miljoner i fjol

Förra året samlade Musikhjälpen in över 34 miljoner kronor till kampen för att stoppa spridningen av hiv och siffran för initiativ och engagemang blev över 200 000. Insamlingen leddes av programledartrion Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Petter Alexis.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och stora delar också i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Linköping

Mer i ämnet