Nya sexbrott på Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

En ny våldtäkt och ett försök till våldtäkt har anmälts. Nu har totalt fem misstänkta sexualbrott inträffat på festivalen.

Polisen har fått in en ny anmälan om en våldtäkt som ska ha skett under natten mot fredagen, men anmälts först i dag.

Dessutom har en yngre kvinna anmält ett försök till våltäkt som ska ha skett framför scenen ”Destination”.

Bråvallafestivalen i Norrköping

– Våldtäktsförsöket ska ha skett vid ett-tiden natten till idag, säger Erik Thulin polisens presstalesperson på plats vid Bråvalla.

Många vittnen

Eftersom det var mitt i publikhavet tror polisen att det finns många vittnen till händelsen.

– Vi vill gärna komma i kontakt med dem så att de kan berätta vad de sett, vi har signalement på de misstänkta gärningsmännen men vi går inte ut med det än. Vi vill hålla det så öppet som möjligt, säger Erik Thulin.

Fem anmälda sexbrott

Totalt har det nu inträffat fem misstänkta sexualbrott på festivalen, tre våldtäkter och två våldtäktsförsök. Polisen har en stor organisation på plats för att utreda händelserna.

– Det här är våra mest prioriterade ärenden just nu. Det är stora utrendingar som involverar flera enheter. Vi har hela tiden folk i beredskap för att utreda grova brott på Bråvalla, säger Erik Thulin.

Trots de allvarliga brotten har stämningen varit god.

– Ordningsläget i övrigt är lugnt, det är en trevlig stämning. Sen händer det här som för den enskilda individen kan vara det värsta som inträffat, det är pardoxalt, säger Erik Thulin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet