Foto: Scanpix

Ödeshögs skolor i landets topp

Uppdaterad
Publicerad

Grundskolorna i Ödeshög, Ydre och Vadstena får bäst sammanvägt kunskapsresultat i Östergötland, visar Sveriges kommuner och landstings (SKL) årliga rapport Öppna jämförelser.

Ödeshög hamnar på niondeplats i landet, enligt statistiken. Ydre på 63:e och Vadstena på 73:e. Bäst skolor bland landets 290 kommuner har skånska Vellinge.

– Våra jämförelser visar att kommuner kan vända negativa resultat. Men det går inte av sig själv. Inte minst krävs att lärare, elever och de som styr skolan tillsammans deltar i ett planerat förbättringsarbete. Och det behöver bygga på forskning och beprövad erfarenhet, säger Håkan Sörman, VD för SKL, i ett uttalande.

Läs hela rapporten här.

Grundskolorna i Östergötland

Så här rankas Östergötlands kommuner i Sveriges kommuner och landstings årliga rapport Öppna jämförelser 2015 (riksranking inom parentes):

  1. Ödeshög          (9)
  2. Ydre                (63)
  3. Vadstena         (73)
  4. Kinda               (84)
  5. Linköping        (132)
  6. Finspång         (198)
  7. Motala             (203)
  8. Norrköping      (208)
  9. Söderköping    (225)
  10. Åtvidaberg       (237)
  11. Boxholm          (243)
  12. Valdemarsvik    (265)
  13. Mjölby              (271)

Klicka här för mer statistik på SKL.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.