Foto: SVT

10-åring gissade rätt om koskit i ruta

Uppdaterad
Publicerad

I helgen håller den östgötska landsbygden öppet hus. 2015 års tema är barn, där arrangörerna speciellt välkomnar de yngsta besökarna.

Många gårdar, butiker, museer och andra utflyktsmål håller öppet i helgen. I Norsholm bjöds besökarna på både loppis, skördemarknad och kobingo under lördagen.

Spänningen var stor när de fyra djuren släpptes ut i inhägnaden där man målat upp ett hundratal rutor. Besökarna hade köpt lotter. En för varje numrerad ruta. Frågan alla ställde sig. På vilken ruta skulle den första koskiten hamna?

Det tog 20 sekunder sedan var tävlingen avgjord och en flicka i tioårsåldern drog hem förstapriset på livsmedel för 500 kronor.

Sedan blev det svårare med nödigheten när andra, tredje och fjärdepriset skulle utses. Korna var mer intresserade av att äta och dricka i stället för att göra ifrån sig. Glädjen hos besökarna var stor ändå.

ÖstgötaDagarna håller på i två dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.