Östgötaregionen har bra logistikläge

Publicerad

Östgötaregionen placerar sig på tredje plats på listan över Sveriges 25 bästa logistiklägen 2016.

Det är tidningen Intelligent Logistik som för elfte året i rad går ut med sin rankning.

-Trots att regionen har tappat en placering sedan förra året har vi bibehållit samma poäng, vilket visar att vi är ett fortsatt starkt namn på logistikkartan, säger Pontus Lindblom, logistik- och etableringsansvarig i Norrköping i ett pressmeddelande.

Norrköping står dessutom inför en stor utveckling inom logistikområdet just nu. Bland annat ska hamnen byggas ut och flytten av godsbangården till Malmölandet kommer att innebära nya samordningsmöjligheter för många företag i Norrköping och regionen enligt pressmeddelandet. Detta tillsammans med bygget av Ostlänken gör att inte minst Norrköping ser positivt på framtiden.

-Vi märker att Norrköping är en populär etableringsort för både industrier, företag och boende. Det hänger delvis ihop med att vi har ett geografiskt attraktivt läge, men också andra kvaliteter som Norrköping har. Detta tror vi ytterligare kommer att förstärkas, då vi vet att vi inom kort med stor sannolikhet kommer att kunna presentera ytterligare positiva nyheter för Norrköping som logistikcenter, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd med särskilt ansvar för näringslivsfrågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.