Foto: Tora Lindén

Ritade rosa hus på gatorna under nattlig kampanj

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördagen har Feministiskt initiativ uppmärksammat partiets 10-årsjubileum på flera håll i landet, genom att rita rosa hus på gatorna.

– Vår förhoppning har varit att det har gjorts i samtliga orter där vi har lokalföreningar, säger Tora Lindén ordförande Fi Norrköping.

Syftet är att uppmärksamma att vi finns, berättar Tora Lindén Vidare.

– Vi vill uppmärksamma att vi under de här tio åren kommit in i politiken, tagit plats i EU- parlamentet och i 13 kommuner. Vi vill också visa att vår politik kan växa de kommande åren, vi vill synas ute, säger Tora Lindén.

Varför just rosa hus?

– Rosa är vår färg och vi vill visa vår partifärg och att det är just hus är symboliskt. Vi har växt mycket under de tio år vi funnits och vi har valt att symbolisera det med hus, säger Tora Lindén.

Hur många hus målades under natten?

– Vad blev det, sju stycken i centrala Norrköping, bland annat utanför stadsbiblioteket och rådhuset, säger Tora Lindén, ordförande Fi Norrköping.

Husen har målats med gatukritor.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.