Foto: Arkiv

Rytmus lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieskolan Rytmus stoppar intaget av nya elever och har tagit beslutet att lägga ner sin verksamhet i Norrköping.

Orsaken är att få elever har sökt inför hösten. Dem 59 elever som idag går på skolan kommer att få gå klart sin utbildning, men sen kommer programmet avvecklas i Norrköping år 2017.

– Vi har arbetat hårt för att öka antalet sökande till våra utbildningar, men intresset har helt enkelt varit för lågt. Ett sådant här beslut är så klart tråkigt att behöva fatta, samtidigt är det viktigt för oss att kunna upprätthålla den kvalitet eleverna har rätt att kräva av oss. Istället för att arbeta vidare för att försöka få in fler elever kommer vi nu lägga allt fokus på våra befintliga elever och säkerställa att de får en hög kvalitet på sin fortsatta utbildning hos oss, säger Carin Jugo Andersson, verksamhetschef för Rytmus i ett pressmeddelande.

Informationsmöte kommer hållas

För de som sökt kommer ett föräldramöte att hållas där studie- och yrkesvägledare är på plats skriver skolan. De Geergymnasiet som erbjuder estetiska programmet inr. musik kommer också att finnas på plats för att informera om sin skola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.