Samres vann färdtjänsten och sjukresorna

Uppdaterad
Publicerad

Samres har vunnit upphandlingen om den gotländska färdtjänsten och sjukresorna i konkurrens med bara ett anbud till.

Samres fortsätter alltså att vara beställningscentral och ta emot resebeställningar fram till hösten 2017 med möjlighet till förlängning.

– Vi har gemensamt med Samres lagt kraft på att kvalitetssäkra samarbetet och vi tycker att vi har tagit ett stort steg framåt under de senaste åren, säger Anita Carlsson, chef för kollektivtrafikenheten och ansvarig för färdtjänst och sjukresor inom Region Gotland.

Många samtal tas emot i andra länder och regionen har i den här upphandlingen höjt kraven på språkkompetens för Samres personal.

 – Vi är nöjda med resultatet av upphandlingen, konstaterar ansvarig upphandlare Thérèse Agehed.

Nytt för denna upphandling är att Samres även tat emot bokningar och beställningar av resor för grundskolebarn med särskilda behov och de barn som har växelvis boende (förutom färdtjänst- och sjukresor).

Fakta:

Antalet resor åt Region Gotland är nästan 100 000 per år (färdtjänst, sjukresor, förvaltningsresor, närtrafik och grundskolebarn med särskilda behov eller växelvis boende).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.