Foto: Arkivbild

SM-lag drabbade av kräksjuka

Uppdaterad
Publicerad

Nästan hela Linköpings lag i beachvattenpolo blev magsjuka efter SM-tävlingarna i Sundsvall.

I förra veckan avgjordes SM i beachvattenpolo i Selångersån i Sundsvall. Nu visar det sig att många av deltagarna insjuknade i kräksjuka efter tävlingarna, skriver Sundsvalls Tidning.

I Linköping drabbades samtliga damer utom en och hälften av herrarna och i Järfälla fick 80 procent av spelarna magproblem. Även Västerås och Polisen drabbades hårt.

-En del tänkte åka till akuten. Men valde ändå att åka hem och sitta på tåg i sex till sju timmar, det var varmt och de fick inte behålla något, det blev en mardrömstripp, säger Linköpings ledare Johann Zdolsek till st.nu.

Miljökontoret tog under tävlingarna stickprov på vattnet med några dagars mellanrum.

-Alla prover har varit tjänliga men med anmärkning på bakterier, men inte i sådana halter att man behöver känna oro. Men det är ju rinnande vatten så punktutsläpp får man inte med, säger Peter Ekström, biträdande miljöchef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.