Småföretagarna ser ljust på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Under den senaste fem åren antalet företag ökat med 17 procent på Gotland och 8 procent i Östergötland.

Det är Vismas småföretagarindex som visar upp en stark framtidstro hos företagen. 57 procent i Östergötland och 67 procent på Gotland tror att 2015 blir ett bättre år för det egna företaget än förra året. Dessutom räknar många med ökade inköp det kommande året.

–Det är glädjande att företagarnas framtidtro är så stor och med ett ännu bättre företagsklimat i Sverige skulle fler få chansen att förverkliga sina drömmar. Man får inte glömma att de nya företagen i många fall är framtidens arbetgivare, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs i ett pressmeddelande.

Gotland är bäst

Totalt i landet har företagen under dem senaste fem åren ökat med 12 procent. Den största ökningen står just Gotland för med sina 17 procent. Östergötland däremot, hamnar med sina 8 procent på sista plats i den totala länsrankingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.