Supportrar drabbade samman utanför krog

Uppdaterad
Publicerad

30-40 personer var inblandade i ett supporterbråk utanför krogen God Vän i centrala Norrköping i dag.

– 16 personer av dessa är nu omhändertagna för att vi ska kunna upprätta ett lugn och förebygga ytterligare bråk, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Bråket ska ha startat strax före klockan 12.00. Enligt nt.se ska några ha använt sig av tillhyggen men det är inget som Thomas Agnevik kan bekräfta. Enligt polisen är det nu lugnt på stan.

– Hade vi tur tog vi rätt personer vid rätt tillfälle. Nu har vi omhändertagit fler än vad vi brukar göra vid högriskmatchen. När Hammarby var i stan omhändertog vi ungefär hälften.

Pollisen har fått förstärkning från polisregion syd och väst inför matchen.

Delar av stan har spärrats av

Ett område kring Kungsgatan, S:t Persgatan och Nygatan har avspärrats för att de olika supportergrupperna inte ska kunna konfrontera varandra.

Inga AIK-supportar får passera området eller ta sig till Nya Parken via Kungsgatan, då det är många IFK-anhängare på platsen, enligt Norrköpings Tidningar.

Matchen startar klockan 15.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.