Foto: Arkivbilder

Stort intresse för IFK-AIK

Uppdaterad
Publicerad

Formstarka IFK Norrköping tar emot AIK under söndagen och intresset för matchen är stort. Över 14.600 biljetter är sålda i förköp.

– Jätteroligt att folk är engagerade och intresserade av det vi gör, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Men det är inte i närheten av ett publikrekord.

–1956 hade IFK 32.000 besökare på arenan. Men i dag tar arenan bara 16.000 personer, berättar Mårten Jacobsson som arbetar på IFK Norrköpings marknadsavdelning

Hur många kommer ni att släppa in i dag?

– 15.500 personer. Det finns kvar ståplatser både på borta- och hemmadelen. Och ett fåtal platser på familjeläktarna, men de kommer säljas fort.

”Tuff motståndare”

IFK Norrköpings obesegrade svit är nu uppe i 13 raka matcher. På hemmaplan har man tagit näst mest poäng i Allsvenskan, endast överträffade av AIK som spelat in 25 av sina 30 poäng hemma på Friends Arena. De står ännu utan seger på bortaplan.

– Det har varit mycket fokus på det men det bryr vi oss inte om. AIK är alltid en tuff motståndare. De har spelare med riktiga spetsegenskaper. För oss gäller det som vanligt att ta fram våra egna vapen. Första halvlek hemma mot IFK Göteborg var inte tillräckligt bra, vi spelade upp oss i andra men mot AIK vill jag att vi ska vara på G direkt i början av matchen, fortsätter Janne Andersson.

Telo och Hadenius missar toppmötet

Christopher Telo har skadat sig i hälen och Andreas Hadenius i ljumsken. Därför missar båda dagens toppmöte. Men det är inget som orar Janne Andersson, som känner postiva vibber inför dagens match.

– Alltid tråkigt med skador men det hör till. Vi har hanterat det bra tidigare, de som har fått chansen istället har gjort det bra så vi har inget att skylla på. Vi har haft bra träningar i veckan och en bra U21-match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.