Arkivbild Foto: TT

Tre gripna för inbrott i stall

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan fem i morse grep polisen tre män misstänkta för att ha gjort inbrott i ett stall utanför Skärblacka.

De gripna är identifierade men inte kända av polisen i Östergötland sedan tidigare. Två av dem är dömda i Sverige för stöldbrott tidigare och den tredje har varit misstänkt.

De är alla i 30-års åldern och hemmahörande i Polen och har nyligen rest in i Sverige. Polisens arbete består nu av att få till stånd en husrannsakan, kolla upp deras mobiltelefoner, GPS-positioner och koordinera information med andra län, bland annat Sörmland som också är drabbat av sadelstölder.

– Vi har hittat spår i bilen som vi kopplar till sadelkammaren, säger polisens vakthavande befäl Jan Fryksén. Eventuellt kan spåren koppla dem till andra brott fortsätter han.

En privatperson larmade polisen strax efter klockan tre i morse när han misstänkte att någon höll på att göra inbrott i ett stall på gården, som ligger en bit utanför Skärblacka.

Flera polispatruller ryckte ut och kunde tack vare en strategisk placering gripa tre personer klockan 04.50. Två av de misstänkta hade lämnat gården till fots.

Samtliga greps i en bil som polisen fattade misstanke mot, öster om Roxen några kilometer från brottsplatsen.

Männen hade plockat fram sadlar, som är till för islandshästar, men inte tagit med dem. Det är oklart om de stulit något annat och polisen har spärrat av stallet för ytterligare undersökning.

– Vad vi vet har de inte varit inne i själva stallet där hästarna står och vi har ingen anledning att misstänka det, säger Jan Fryksén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.