Foto: Scanpix/Arkiv

Utbildningssatsning för sjuksköterskor

Uppdaterad
Publicerad

Finspång har gjort upp med Vårdförbundet om att erbjuda kommunens sjuksköterskor att vidareutbilda sig till specialistsjuköterskor på betald arbetstid.

De blir därmed den fjärde kommunen i landet som väljer att erbjuda denna lösning och den första Östergötland.

Attraktiv arbetsgivare

– Finspångs kommun ligger i framkant. På detta sätt blir de en mer attraktiv arbetsgivare för våra medlemmar. De erbjuder bättre utvecklingsmöjligheter och goda chanser att göra karriär, säger Helena Eriksson som är ordförande för Vårdförbundet i Östergötland.

Finspångs kommun har idag 40 sjuksköterskor anställda

Säkra hög kvalité

Finspångs kommun gör satsningen för att ”säkra att vi möter upp behovet som finns hos kommunens medborgare och säkra att vi får en vård av hög kvalitet i framtiden”, skriver man sin hemsida.

– Det är viktigt med god kompetens för att säkra hög kvalité och vi måste möta upp bristen på specialistsjuksköterskor, säger Ulrika Jeansson (S) i Finspångs kommun som är en av initiativtagarna till samarbetet.

Avtalet mellan Vårdförbundet och Finspångs kommun gäller från den 21 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.