”Vi ska vara den bästa festivalen”

Uppdaterad
Publicerad

Den är nu landets största musikfestival, Bråvallafestivalen på det gamla flygfältet utanför Norrköping. Nu är den igång och mycket är sig likt – inte bara vädret.

Lagom till att incheckningen öppnade till Bråvallafestivalen öppnade sig också himlen.

– Perfekt festivalväder! utropar en festivalbesökare som står i kön för att hämta ut sitt armband.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Och mycket är sig likt från förra året, inte bara vädret. Scenerna står på samma platser som förra året och de är lika stora, systemet med betalning via ett armband med chip är också detsamma, 20 kronor i pant för muggen likaså, men nytt för i år är att det finns spoltoaletter. Fem kronor besöket.

– Det är servicen man får betala för. Spoltoaletterna är bemannade 24 timmar, städas kontinuerligt och det finns garanterat papper, säger Kajsa Apelqvist, PR- och pressansvarig hos arrangören FKP Scorpio.

Att besöka en bajamaja är dock fortfarande gratis.

Vill vara den ”bästa festivalen”

Exakt hur många biljetter som sålts vet arrangören inte i nuläget.

– Det tuffar på fortfarande trots att det regnar. Det ser väl ut som att vi landar på omkring 50.000 besökare, säger Kajsa Apelqvist.

Samtidigt poängterar hon att det är inte det viktigaste att slå något rekord, utan att det ska bli en bra festival, ett budskap FKP Scorpios vd gärna upprepar. 

– Vårt mål är att vara den bästa festivalen i form av bästa musikutbudet och bra service. Och vi erbjuder mer än ”bara” musik som till exempel komiker och andra upplevelser som karuseller och ljusshower, säger Folkert Koopmans till SVT Nyheter Öst.

– Vi har ett luminarium i år som jag tror kommer vara mycket uppskattat. Det är en stor uppblåsbar konstinstallation, lite som en labyrint som är upplyst på ett väldigt häftigt sätt, berättar Kajsa Apelqvist.

Senaste nytt

Förra året slog ju blixten ner på ett av campingomårdena, en 20-årig kille brännskadades svårt och flera fick föras till sjukhus.

Kajsa Apelqvist rekommenderar alla att ladda ner Bråvallas app där man får information om spelningar och andra händelser.

Och vi på SVT Nyheter Öst liverapporterar från festivalen kontinuerligt här med senaste nytt och artistintervjuer.

Följ oss i sociala medier

Här hittar du oss på Twitter.

Här hittar du oss på Facebook.

Här hittar du oss på Instagram.

Hashtaggarna vi använder är #bråvalla2015 #svtnyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet