Fritidsgården brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

En fritidsgård i Skäggetorp i Linköping började brinna tidigt på söndagsmorgonen. Polisen misstänker att branden anlagts och rubricerar händelsen som mordbrand.

– Taket har rasat in och det är mycket kraftig rökutveckling, säger Allan Nautras på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Branden upptäcktes av polis som kallats dit på grund av inbrottslarm. På plats upptäckte polisen att flera fönster var krossade och att det brann på flera ställen inne i huset.

På förmiddagen stod det klart att huset inte går att rädda. Det är en kraftig rökutveckling i hela området och räddningstjänsten har uppmanat de boende att stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Det är ingen risk för intilliggande byggnader, säger Allan Nautras.

Släckningsarbetet beräknas pågå till 17-tiden. Det försvåras av att plåttaket ramlat ner och täcker brandhärden. Räddningstjänsten försöker nu lyfta bort taket.

Tre brandstationer, med 18 brandmän, bekämpade branden, som startade strax före klockan 06.

Länsvakthavande polisbefäl vid Östgötapolisen säger till P4 Östergötland att området ”plågas” av återkommande bränder.

Skadorna på fritidsgården bedöms som mycket omfattande. Just nu arbetar kommunen med att hitta ersättningslokaler så att verksamheten så snart som möjligt ska kunna fortsätta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.