Årskrönika 2014

Publicerad

Lena Liljeborg skjuter skarpt. Fredrik Ahl provar på rallarlivet. Jonas Björnstjerna ställer kniviga frågor. Och vi tittar närmare på några historier som ni där hemma varit extra intresserade av i år, genom att ni klickat mycket på dem på vår hemsida.

Och så guidar vi er igenom ett händelserikt år med de mest upprörande, gripande, intressanta och roliga inslagen från Östergötland, Sörmland och Gotland.

Jonas Björnstjernas kluriga nyårsquiz

Svara rätt på de här tre frågorna. Svaren på dem är ledtrådar som kan förknippas med en känd person från vårt område. Skicka in namnet på den kända person och du har chans att vinna fin fina priser.

Fråga ett:

En kommun i Sörmland hade stora bekymmer med skolresultaten i år, rapporterade vi om. Här saknade en tredjedel av niondeklassarna behörighet till gymnasiet. Vad heter denna kommun vid 52:an?

Fråga två:

Vi sökte också förnamnet på en riksdagsledamot från Östergötland. Hon är miljöpartist och tyckte i Östnytt att Trafikverkets ledning med Gunnar Malm i spetsen borde bytas ut. Vad heter hon alltså?

Fråga tre:

För att skydda fågellivet i en sörmländsk sjö, så sattes naturvårdsvakter in i våras. I vilken sjö då? Den är för övrigt den största sjön som ligger helt inom själva Sörmland.

Tre rätta svar?

Härligt! Då är det bara att associera fram en känd person. Lycka till!

Skicka till:

Quiza med Jonas

SVT Östnytt

Box 288, 601 04 Norrköping

eller med e-post till ostnytt@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.