Blev knivhuggen i huvudet av svärfar

Uppdaterad
Publicerad

En 51-årig man som knivhuggit sin 30-årige svärson dömdes i dag till fängelse i ett och ett halvt år av Norrköpings tingsrätt.

Det var den 16 augusti i år som knivdramat ägde rum i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping. 51-åringen var inte glad åt att hans dotter samma dag gift sig med 30-åringen.

När de sedan träffades på en gata i Klockaretorpet sade 51-åringen till sin svärson att ”du ska inte hem, jag ska döda dig”. Svärfadern sprang till sin bil och hämtade en kniv som han sedan högg med mot svärsonen inför ögonen på barnbarnen.

Huggen träffade i huvudet och orsakade två sår, 4 och 2,5 centimeter långa, som i sig inte var livshotande.

51-åringen nekar till att ha använt någon kniv under bråket med svärsonen. Vittnen intygade dock i förhör att han var beväpnad.

Svärfadern döms som skyldig för grov misshandel och straffet blir ett och ett halvt års fängelse. Han ska också betalas ett skadestånd på 52.400 kronor till svärsonen för kränkning och sveda och värk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.