Man omkom vid takarbete

Uppdaterad
Publicerad

Det var när mannen i 35-årsåldern lade tak på en maskinhall på mellersta Gotland som taket gav vika och mannen föll handlöst sju meter ned på ett betonggolv.

Det var mitt på dagen i går, som olyckan inträffade på en jordbruksfastighet. Mannen som var utländsk medborgare avled medesamma och ambassaden har underättats om det som hänt.

– Det är tveksamt om det fanns några säkerhetslinor, men exakt hur det har gått till måste utredas vidare, säger Björn Tannefelt, vakthavande befäl vid polisen på Gotland.

Halva taket på maskinhallen hade redan bytts ut och det var i samband med att mannen skulle gå upp på taket och ta bort plattor på resterande tak som olyckan inträffade.

Arbetsmiljöåklagare, polis och arbetsmiljöverket ska nu utreda händelsen.

– Vi måste utreda om det är en anställd person och arbetsplatsolycka eller om det är på grund av eget misstag, säger Björn Tannefelt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.