Foto: Björn Persson

Fem års fängelse för dråpförsök utanför skola

Uppdaterad
Publicerad

Fem års fängelse. Det blev straffet för den 25-årige man som knivhögg en jämngammal man vid Navestadsskolan i augusti.

Det var på kvällen den 7 augusti som de två männen, som var bekanta sedan tidigare och hade en konfliktfylld relation, möttes i stadsdelen Navestad i Norrköping.

Låg utslagna

25-åringen hade två knivar i sin ryggsäck och berättelserna om vad som sedan hände går isär, men när polisen kom till platsen låg de båda männen utslagna.

Utöver ytliga avvärjningsskador hade den ena mannen en hel förskärare instucken i sidan av överkroppen. Skadorna uppges ha varit livshotande.

Även den nu dömde 25-åringen hade vissa skador, men betydligt mindre allvarliga.

110.000 i skadestånd

25-åringen har förnekat brott. I första hand därför att han inte säger sig minnas att han knivskurit mannen och i andra hand på grund av nödvärn.

Tingsrätten anser dock att den tekniska bevisningen mot honom är tillräcklig för att utesluta att det kan ha funnits en annan gärningsman och dömer honom till fem års fängelse för försök till dråp.

25-åringen ska även betala drygt 110.000 kronor i skadestånd till offret.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.