Flen – Hultström avgår efter grisskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Swedish Meats ordförande Lars Hultström, avgår med omedelbar verkan, efter skandalen med de vanvårdade grisarna på hans gård utanför Flen. Detta enligt ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver Lars Hultström att han avgår med omedelbar verken från sina styrelseuppdrag i Swedish Meats, HK Scan, LRF och Svenska Djurhälsovården.

”Jag anser att jag inte under rådande situation kan fullfölja mitt uppdrag. Jag vill fortsätta kämpa för att svenska bönder ska ha möjlighet att driva sina gårdar och sköta sina djur, men trycket är för hårt just nu. Vi kommer att fortsätta leverera fina grisar som vi alltid gjort och vi kommer att fortsätta arbetet på gården. Jag tar givetvis avstånd från all vanvård av djur – det är helt enkelt oacceptabelt. Jag har också förståelse för reaktionerna på de bilder som visats, de har skadat hela bonderörelsen.” (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.