Friidrottsarenan – bygglovsansökan inlämnad

Uppdaterad
Publicerad

Nu är bygglovsansökan för den nya fridrottsarenan vid Himmelstalund i Norrköping inlämnad av Samhälls- och eventfastigheter. I maj 2016 ska den vara klar om allt klaffar.

– Vi har påtalat behovet av en modern friidrottsarena även utomhus i flera år, och det känns fantastiskt kul att det nu blir av. Det är viktigt för att stimulera och behålla våra elitaktiva, men även för att utveckla vår breddverksamhet med barn och ungdom, säger Krister Hultberg, ordförande i Norrköpings Friidrottsallians.

Viktig satsning

Att bygga en ny arena för friidrott är en viktig satsning på idrottsstaden Norrköping. Syftet är att stärka föreningslivet och breddidrotten i staden samt att öppna möjligheterna att kunna arrangera större evenemang i SM-klass, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Det är roligt att vi nu kommit så långt i processen att ett bygglov är klart att lämnas in. Friidrottsarenan kommer att innebära ett enormt lyft för idrotten i Norrköping, som får en ny attraktiv arena både för tävlingar och träningsvardag, säger Kicki Liljeblad (S), kommunalråd med ansvar för sammhällsbyggnadfrågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.