Gotland i fokus på ny skiva

Uppdaterad
Publicerad

På nya skivan från EP's Trailer Park handlar varje låt om en gotländsk socken.

Säger man Lojsta till människor på Gotland så tänker de flesta på de vilda gotlandsrussen. Det är också här som Eric Palmqvist, sångare och låtskrivare i EP's Trailer Park, har sitt sommarhus, vilket givit avtryck på nya skivan.

– Jag älskar Gotland. Jag är lite patriot på det viset. Samtidigt är skivan både sött och salt. Det finns både sorg, mörker och ljus, säger Eric Palmqvist.

På det nya albumet, det femte i ordningen, är varje stycke en berättelse om en socken eller en plats på Gotland. Musiken och temat tycks ha slagit an en ton som träffar många i hjärtat, inte minst rescensenterna.

– Delvis är ju skivan väldigt lokal. Låtarna handlar om Gotland. Men samtidigt tror jag man kan känna igen sig, även om man bor i Norrland eller annan glesbygd, säger Eric Palmqvist.

EP's Trailer Park grundades redan för 15 år sedan och har under årens lopp byggt upp en trogen publik. Något större genomslag hos den breda massan har man inte fått förrän nu.

– Det går upp och ner. Nu har vi gått varvet runt, tror jag. Som ett mini-Eldkvarn. Nu känns det som att vi kommit in i värmen igen, säger Eric Palmqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.