Foto: SVT

Grannar oroas av sexfest

Uppdaterad
Publicerad

Om en månad ska sexintresserade par och singlar från Norden samlas för en swingersfest i Norrköping. Men grannarna är inte odelat positiva.

Arrangör är swingersklubben Adam & Eva där alla har sex med alla som vill. Platsen för festen är den anrika Arbisteatern. På hemsidan lockar man med att festen kommer innehålla ”en orgie av sex, erotik, lusta, färgsprakande form och fantastisk underhållning”.

”För nära inpå”

Men grannarna tycker inte att det är någon bra idé.

– Jag tycker inte att det hör hemma här, att de har sex och byter partners. Jag tycker det är för nära inpå småbarn och familjer, säger Louise Carlén som bor i samma kvarter som teatern.

Hemlös swingersklubb

Tidigare hade sexklubben lokaler i Norrköpings hamn. Men huset brann ner i våras och klubben blev hemlös. Det är därför Arbisteatern nu blir platsen för vad som kallas Nordens största sexparty.

Och fastighetsägaren Robin Karlsson ser inga problem med arrangemanget.

– Om någon ringer och säger ”hej, jag vill köpa 300 biljetter” eller ”hej, jag vill hyra 40 kvadratmeter lokal” så får jag faktiskt inte fråga ”och vem ligger du med?”. Jag får inte, jag kan inte och jag vill inte göra det.

Inte orolig

Men alla grannar är inte lika oroliga. Speciellt inte de som varit med på Arbisteaterns scen tidigare.

Pensionären Lennart Holmqvist har varit med i många operett- och musikaluppsättningar genom åren och bor ovanpå teatern.

– Vill de krypa ner i källaren där och nuppa så får de väl göra det, säger Lennart och skrattar.

SVT Östnytt har sökt arrangörerna för en kommentar, och anonymt svarar man att diskretion är självklart för verksamheten, ingen kommer att störas av några sexuella aktiviteter. Och beträffande permanent etablering i huset finns ännu inga sådana avtal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.