default_caption

Gymnasieelevers resekort uppgraderas

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommun har beslutat att göra gymnasieelevernas resekort till årsbiljetter.

Det är de gymnasieelever som har en resa på minst sex kilometer till skolan som får nu rätt till ett resekort med årsbiljett för resa med Östgötatrafiken. Tidigare hade resekorten för dem begränsningar och gällde endast för resor på vardagar och under skoltid.

– Det här är en av flera åtgärder för att öka resandet med kollektivtrafik i Linköpings kommun. Vi vill uppmuntra fördelarna med att resa kollektivt. Det är också ett sätt att ge ungdomarna större möjlighet att ta del av hela kommunens utbud, även utanför skoltid, säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i ett uttalande.

Uppgraderingen gäller cirka 3.000 gymnasieelever och kommer att ske under månadskiftet augusti/september. Årsbiljetten ger eleverna möjlighet till resor med kollektivtrafiken veckans alla dagar och under hela dygnet fram till 13 augusti 2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.