Foto: SVT

Ingen gripen för mordförsök vid bröllopsfest

Uppdaterad
Publicerad

Ännu har ingen misstänkt gripits efter söndagens skottlossning i samband med en bröllopsfest i Linköping.

Det var vid 05.30-tiden på söndagsmorgonen som två eller tre maskerade gärningsmän dök upp utanför församlingslokalen och försökte tvinga till sig värdesaker från bröllopsgästerna.

I samband med konfrontationen avlossades även skott och en man fördes till Universitetssjukhuset med lindriga skottskador. Ytterligare två personer är målsäganden i fallet.

Bröllopsrånet

– En är skottskadad, de andra skadorna vill vi inte gå ut med, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Enligt tidigare uppgifter ska dock minst ett av de tre offren ha blivit knivskuren.

Inre spaning

Polisen arbetar nu vidare med inre spaning, det vill säga med att sammanställa information som finns i registren och med förhör av de många människor som befann sig på brottsplatsen.

Vad har famkommit om själva händelseförloppet?

– För varje förhör man håller klarnar oftast bilden, men det är för tidigt att säga något om händelseförloppet, säger Thomas Agnevik.

Finns det något signalement på gärningsmännen?

– Det är ingenting som vi går ut med i nuläget.

”Gjort en del fynd”

Undersökningen av brottsplatsen är klar och avspärrningarna hävda. Om ett par veckor väntas svar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, rörande de beslag som skickats in.

– Vi har gjort en del fynd på brottsplatsen, säger Thomas Agnevik.

Vilken typ av fynd handlar det om?

– Det kan jag inte gå in på.

Kortspelare rånades

I förra veckan rånade maskerade gärningsmän sju personer som spelade kort i en föreningslokal i Linköping. Gärningsmännen var beväpnade med kniv och pistolliknande föremål.

Misstänker ni något samband mellan händelserna?

– Vi misstänker inte något samband direkt, det är mer så att vi undersöker om det finns samband. Vi har inga tecken på någon koppling, säger Thomas Agnevik.

Vill ha tips från allmänheten

Händelsen på söndagsmorgonen rubriceras i nuläget som grovt rån och försök till mord, men enligt Thomas Agnevik kan rubriceringarna komma att justeras.

– Vi håller öppet att det kan bli en ändring. Det beror på vad utredningen kommer fram till, säger han.

Polisen efterlyser nu tips från allmänheten.

– Inte bara från närområdet, utan överhuvudtaget från Linköping om man sett någon bil som kört fort på söndagsmorgonen, säger Thomas Agnevik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bröllopsrånet

Mer i ämnet