Foto: Björn Persson

Kan finnas vittne till misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 45-årsåldern misstänks ha mördats i Norrköping. Polisen i Östergötland är mycket förtegen kring omständigheterna.​

Under söndagsförmiddagen larmades polis och räddningstjänst till en bostad i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping och en kvinna hittades död. Polisen inledde en förundersökning om mord och en 48-årig man är anhållen, skäligen misstänkt för mord. Han har också förhörts.

Polisen har spärrat av målsägandens bostad för teknisk undersökning och kallat in extra resurser i form av kriminaltekniker. Den tekniska undersökningen pågick fortfarande under måndagseftermiddagen.

Enligt polisen kände kvinnan och den anhållne mannen varandra. Kvinnan var dock inte skriven på den adress där hon hittades på söndagen.

– De kan ha haft ett särboförhållande, sa förundersökningsledare Anders Selevik vid en presskonferens på måndagseftermiddagen.

Polisen vill inte tala om vem det var som ringde larmsamtalet, men utöver kvinnan och den nu mordmisstänkte mannen ska det ha funnits en person till i lägenheten.

Man har ännu inte kunnat fastställa dödsorsaken. Kvinnan ska obduceras på tisdagsförmiddagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.