Allvarligt skadad efter krock med traktor

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern klämdes fast efter en krock med en traktor på riksväg 35 vid Grebo, mellan Åtvidaberg och Linköping, på onsdagsmorgonen. Mannen vårdas med allvarliga skador på intensivvårdsavdelningen på Linköpings universitetssjukhus.

SOS-Alarm larmades vid 07.20 på onsdagsmorgonen om trafikolyckan. På olycksplatsen hade en person klämts fast i personbilen och han fördes till sjukhus med allvarliga skador. Enligt sjukhuset har mannen allvarliga skador och ska stanna kvar över natten. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen men hans tillstånd uppges vara stabilt.

Dålig sikt

Fordonen blockerade körbanan och det var en dimmig morgon, vilket gjorde polisen orolig för att stressade morgonbilister skulle kollidera med traktorn och bilen vid olycksplatsen. Men några fler kollisioner uppstod lyckligtvis inte. Olyckan påverkade framkomligheten på platsen och även busstrafiken påverkades med förseningar på linje 30 och 530 som följd meddelade Östgötatrafiken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.