Foto: SVT

Konstnärer och forskare möts på Romateatern

Uppdaterad
Publicerad

Shakespeare är naturligtvis ämnet för mötet mellan forskare och konstnärer på Romateatern i sommar.

Romateatern har så gott som varje säsong spelat pjäser av Shakespeare. Så blir det också i sommar när ”Fåfängt frieri” sätts upp.

Nytt för i år är ett symposium, om Shakespeare och hans verk förstås, där teatern har bjudit in regissörer, skådespelare och forskare i ämnet. Under tre dagar ska man diskutera ämnena makt och vanmakt.

Idén har tagits emot positivt både i teater- och forskarvärlden. Det kommer att bli föresläsningar, workshops, diskussioner, samtal och förstås föreställningar.

Sommarens symposium känns lite som en nystart för teatern efter de strider som varit de senaste åren. Personer i den gamla styrelsen anklagades för ekonomiska tvivelaktigheter och det blev en lång strid. Bland annat skulle två styrelseledamöter ha tagit ut en halv miljon kronor från teaterns konto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.