Norrköping kan förlora flyglinjen till Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping riskerar att bli av med sin flyglinje till Köpenhamn. Just nu funderar ägaren Nextjet på om det går att få linjen lönsam.

– Det är ingen självklarhet att fortsätta, säger Brian Liddle, marknadsansvarig på Nextjet. Vi kommer att bestämma oss de närmaste dagarna. Vi håller på att utvärdera linjen just nu.

Redan nu går det inte att boka biljetter till Köpenhamn senare än 27:e januari. Det handlar om att färre än vad Nextjet beräknat använt sig av flyglinjen.

– Vi har inte kommit igång i Norrköping som vi hoppats, säger Brian Liddle. Vi känner av konjunkturen att färre flyger.

Lite beror det också på att man till viss del konkurrerat ut sig själva. Nextjet driver också linjen Linköping-Köpenhamn, sedan kort tid tillbaka Örebro-Linköping-Köpenhamn.

– Vi har försökt att se Östergötland som ett delat län med två flygplatser, men vi vet inte riktigt om det är hållbart, berättar Brian Liddle. Just nu skulle vi behöva göra en omstart med linjen i Norrköping om vi fortsätter.

Linjen återstartade i oktober efter förre ägarens konkurs.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.