Foto: TT Bild / Jessica Gow

Krogars alkoholtillstånd återkallas

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämnden i Linköping har beslutat att återkalla serveringstillstånden för Restaurang BarBQ och Brigaden Restaurang och konferens efter misstankar om omfattande ekonomiska oegentligheter.

– De formella skälen till återkallelserna är att vi bedömer att de personer som driver BarBQ och Brigaden inte längre uppfyller alkohollagens krav på personlig lämplighet, fortsätter Niklas Borg (M), ordförande i socialnämnden i ett uttalande.

Enligt kommunen har Brigaden Restaurang och konferens inte heller skött sina inbetalningar av skatter och avgifter under en längre tid.

Bolagen bakom krogarna förlorar rätten att servera alkohol när beslutet vinner laga kraft. Hur lång tid det tar beror på om man överklagar nämndens beslut till förvaltningsrätten.

– Vi ser det som oerhört viktigt att Linköpings krögare följer lagar och regler för att inte skapa osund konkurrens. I Linköping ska seriösa krögare inte behöva missgynnas för att man sköter sig, säger Niklas Borg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.