Foto: TT Nyhetsbyrån

Kustbevakningen drar tillbaka varsel

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen föreslår en förstärkning av Kustbevakningens anslag i höstbudgeten. Det innebär att de tidigare lagda varslen dras tillbaka.

Kustbevakningen föreslås få två engångstilldelningar av pengar i budgetpropositionen – 56 miljoner redan i år och 20 miljoner 2015.

− Det är ett mycket glädjande besked som vi idag har fått av regeringen, säger generaldirektör Lena Jönsson i ett uttalande.

Höstbudget 2014

För 2016 och framåt utökas Kustbevakningens budget med 67 miljoner kronor. Det är hälften av det belopp som myndigheten tidigare har äskat.

− Den permanenta utökningen av anslaget tillsammans med engångstilldelningarna gör att jag nu med stor lättnad kan dra tillbaka alla varsel och att kuststationerna blir kvar, säger generaldirektör Lena Jönsson.

Därmed räddas jobben för bland annat åtta anställda inom bevakningsflyget i Nyköping och fyra vid nedläggningshotade Gryts kustbevakningsstation.

Varslet, som lades i början av juni, omfattade 125 personer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höstbudget 2014

Mer i ämnet