Foto: Lasse Hejdenberg

Lång bilkortege när mordoffer begravdes

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 12 i dag startade en begravningskortege från Jägarvallen i Linköping. Upp mot 2.000 deltagare väntades, men när kortegen var genomförd kunde polisen konstatera att bara ett 50-tal bilar deltog.

Anledningen till kortegen var att det i dag hölls en begravningsgudstjänst för den 18-åring som sköts till döds i Skäggetorp i juli.

Kortegen startade på Jägarvallen gå via Rydsrondellen, Vallarondellen, Malmslättsvägen och Kaserngatan innan den nådde målet Uppståndelsens kapell på Fridtunagatan.

Gängmord i Linköping

Poliser fanns utposterade utmed kortegevägen för att dirigera trafiken och man förväntade sig stora störningar i biltrafiken. Men efter att kortegen genomförts kunde man konstatera att farhågorna kom på skam.

– Det var ett 50-tal bilar som deltog och det uppstod inga större problem i trafiken, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmord i Linköping

Mer i ämnet