Lastbil välte – köer på väg 56

Uppdaterad
Publicerad

En tankbil har vält på väg 56 strax söder om Hjälmaresund, tre mil norr om Katrineholm. Lastbilen blockerar vägen och det är begränsad framkomlighet på platsen.

Tankbilen var lastad med latex, och en del har läckt ut på olycksplatsen. Polisen befinner sig på platsen och dirigerar om trafiken. Ett körfält är avstängt men det går att komma förbi i en körriktning. Lastbilen väger för mycket för att en vanlig bärgare ska kunna få bort den.

– Vi väntar på att en så kallad tungbärgare som ska komma. Den är beställd men vi vet inte när den kommer, säger Tobias Jöhnemark, vakthavande polisbefäl till Östnytt.

Det är oklart varför olyckan inträffade. Enligt räddningstjänsten är lastbilsföraren inte allvarligt skadad, han klarade sig med lite ytliga sår i ansiktet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.