Foto: Björn Persson

Man till sjukhus efter storbråk

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus efter ett större bråk utomhus i Norrköping.

Det var vid 13.30-tiden på onsdagen som polis larmades till ett bråk med flera inblandande personer i området kring Luntgatan – Vattengatan.

Ett flertal patruller åkte till platsen och vid ankomsten anträffades en skadad man. Han har förts till sjukhus med oklara skador.

– Vad gäller skadorna så håller vi det för oss själva. Men han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Tillhygge användes

Någon form av tillhygge ska ha använts vid bråket. Polisen arbetar nu med att försöka reda ut vad som hänt genom att förhöra vittnen och säkra spår på platsen.

– Osams om någonting har de uppenbarligen varit, men exakt vad får vi nu försöka klarlägga, säger Fredrik Kliman.

Vid 16-tiden var ingen misstänkt gärningsman gripen. Händelsen rubriceras i nuläget som misshandel, men Kliman öppnar för att händelsen kan komma att omrubriceras.

Söker vittnen

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen. Den som har sett något som kan sättas i samband med bråket uppmanas kontakta polis på 11414.

I augusti inträffade en skottlossning i samma område, då någon eller några sköt med automatvapen rakt in mot en lägenhet där en familj låg och sov. Den drabbade familjen har enligt polisen släktband till kriminella personer.

Det är oklart om det finns något samband mellan händelserna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.