Foto: Niklas Luks

Döde mannen har identifierats

Uppdaterad
Publicerad

Det var en 18-årig man från Linköping som sköts till döds i Skäggetorp i natt. Det meddelar polisen på sin hemsida.

Genom att kontrollera den avlidnes fingeravtryck har polisen nu kunnat identifiera kroppen. Den döda personen, som sköts ihjäl i Skäggetorp i natt, är en 18-årig man från Linköping. Hans föräldrar och syskon har underrättats om dödsfallet, skriver polisen på sin hemsida på tisdagskvällen.

Alla 16 personer som har anhållits fortsätter att förneka brott. Under tisdagskvällen meddelade kammaråklagaren Helene Gestrin att åtta av dem är misstänkta för försök till mord och åtta för medhjälp till mord.

Gängmord i Linköping

Objekt i beslag

Under tisdagskvällen fortsätter polisen med tekniska undersökningar av brottsplatserna.

– Vi har tagit ett antal objekt i beslag idag. Vi undersöker bilar och annat som är i omedelbar närhet till brottsplatserna. Vi plockar åt oss allt som kan vara av intresse för utredningen. Det är många tekniska undersökningar som görs, säger kammaråklagaren Helene Gestrin till Östnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmord i Linköping

Mer i ämnet