Masar till Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

Metalbandet Sabaton från Falun är ett av de band som blivit klara för nästa års Bråvallafestival.

Vid dagens presentation av bokade band handlade det om hårdrock av olika slag.

Förutom att Sabaton kommer till Bråvallafestivalen 2015 så är det också klart att Lamb of God, Arch Enemy och Every Time I Die dyker upp.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Förband åt Metallica

Det amerikanska metalbandet Lamb of God har spelat sedan 1990, även om en del bandmedlemmar har bytts ut under vägen. De har bland annat varit förband åt Metallica. Att spela i Sverige är ingen nyhet för bandet som exempelvis var i Malmö och Stockholm 2006.

Arch Enemy kommer från Per-Gessle-land men spelar melodisk death metal. Halmstadbandet har sedan starten 1996 ett antal studioalbum och två livealbum.

Every Time I Die är ytterligare ett amerikanskt band. Gruppen, som kommer från Buffalo, New York, spelar metalcore. Sju fullängdsalbum har bandet åstadkommit under sin karriär. Tre av originalmedlemmarna finns fortfarande kvar sedan starten 1998.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet