Micflikier ersätter Arlbrandt

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings HC förstärker truppen med ytterligare en forward. Det är 30-årige kanadensaren Jacob Micflikier som värvas för att ersätta Pär Arlbrandt som i går lämnade LHC för spel i schweiziska Biel.

Jacob Micflikier kommer senast från spel i schweiziska HC Lugano, där han producerade 27 poäng på 35 matcher i den senaste säsongen. Säsongen 2012/2013 stod han för hela 50 poäng på 48 matcher, då i Biel.

– Vi är glada över att signa Jacob Micflikier. Tillsammans med signingen av Jeff Taffe genomför vi en förändring som är så nära ”ett NHL-byte” som man kan komma. Vi ersätter en offensiv toppspelare med två toppspelare i princip samtidigt och tror att vi har förbättrat vårt lag för kommande säsong, säger LHC:s Mike Helber i en kommentar.

Parterna uppges ha haft kontakt i flera år.

– Det är bra att vi har kunnat hitta en lösning. Jag är väldigt glad över att få komma till SHL och vill visa att jag kan bidra på ett framgångsrikt sätt i Linköping, säger Jacob Micflikier i en kommentar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.