Blommor och ljus vid Utöya för offren vid dådet 22 juli 2011. Foto: Scanpix

Minnesceremoni för offren på Utöya

Publicerad

Det har gått tre år sedan massakern på Utöya, då 77 människor dödades. Idag håller SSU i Östergötland en minnesceremoni för offren.

– Jag tror att det ända sättet att hindra att något sådant här fruktansvärt sker igen är att vi aldrig glömmer, det fruktansvärda på Utöya den 22 juli 2011, säger Linus Emmroth ordförande SSU, Östergötland.

Vidare berättar Linus Emmroth att manifestationen kommer att hållas klockan 14.00 på Stora torget i Linköping. Ett anförande om vikten av att aldrig glömma kommer att hållas, därefter tänds ljus och en tyst minut för att hedra offren.

Förra året höll SSU manifestationen i Skäggetorp, året dessförinnan i Norrköping tillsammans med andra ungdomsförbund. Dagens manifestation hålls på Stora torget i Linköping med ett uttalat syfte om att engagera så många som möjligt.

– Det är viktigt att uppmärksamma och vi måste sluta upp tillsammans, alla människor partipolitiskt obundet, säger Linus Emmroth.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.